Consumul de energie din Bucuresti a atins, luni, un record istoric de 959 de MW, cu 50% peste media indicatorului, iar marti este posibil sa fie depasit consumul de 1.000 de MW, a declarat, citat de NewsIn, ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian.
"Cauza principala este folosirea masiva a aparatelor de utilitati, ceea ce a dus la incarcarea excesiva a transformatoarelor", a precizat Vosganian.

La randul sau, directorul general al Electrica, Corneliu Stan, a declarat ca marti vor mai exista in Bucuresti, intreruperi controlate de energie de scurta durata.

"In zonele Vitan, 1Decembrie si Panduri vom intrerupe alimentarea cu energie timp de 10-15 minute pentru a descarca transformatoarele care sunt prea solicitate si pentru a transfera consumatorii la alte transformatoare", a spus Stan.

Acesta a mai explicat ca luni au mai existat in Capitala intreruperi colective si circa 250 individuale la una doua -case, iar marti dimineata mai existau maximum 30 de intreruperi.

"Am luat masura maririi numarului de posturi telefonice pentru ca populatia sa poata anunta in cel mai scurt timp deranjamentele", a declarat Stan.

Ministrul economiei a mai anuntat ca recordul de consum la nivelul intregii tari de 7.800 MW a fost inregistrat in 19 iulie si este mai mare cu 10% decat cel din perioada similara a anului 2006.

Luni, mai multe zone din nordul Capitalei au fost deconectate controlat dupa-amiaza, din cauza suprasolicitarii sistemului de distributie, a mai spus Tudor.

De asemenea, alimentarea cu energie electrica a fost intrerupta luni dupa-amiaza si la Palatul Victoria de mai multe ori din cauza variatiilor de tensiune la sistemul de automatizari, desi cladirea este in permanenta conectata la sistemul de distributie.

Oficialii Electica au precizat, luni, ca, pentru zilele urmatoare, cand temperaturile se vor mentine foarte ridicate, a fost suplimentat personalul care receptioneaza avariile de pe teren.

La finele lunii februarie, directorul general al Electrica Muntenia Sud, Mircea Patrascoiu, declara ca societatea va investi, in 2007, peste 55 de milioane de euro pentru modernizarea retelelor de distributie a energiei, astfel incat numarul penelor de curent sa se reduca drastic.

Filiala de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice "Electrica Muntenia Sud" cuprinde trei sucursale, care deservesc raza municipiul Bucuresti, judetul Ilfov si judetul Giurgiu, cu un numar total de consumatori de peste 1,1 milioane.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri