Costuri prea mari pentru energia din vant si soare
Uniunea Europeana ii cere Romaniei ceea ce ea insasi nu are - energie din surse regenerabile. Dependenta energetica a Europei va creste de la 50 la 70 la suta de importurile de gaze si titei, fapt care o face extrem de sensibila in fata resurselor altenative de energie. Directive ale Parlamentului European incearca sa promoveze producerea energiei electrice din surse precum cea solara, geotermala, a valurilor, a mareelor, biomasa, gaz de fermentare a deseurilor, gaz de fermentare a namolurilor.

Daca ar dezvolta o asemenea resursa, Europa si-ar securiza aprovizionarea cu energie electrica. Aceasta directiva, Europa incearca sa i-o imprime si Romaniei prin modificarile in noua Lege a energiei. Fondurile pentru astfel de investitii sunt fabuloase, iar autoritatile romane nici macar nu pot avansa o suma. Totusi, Romania trebuie sa aiba un program de energie regenerabila. Deocamdata, Petrom si-a dezvoltat cateva sisteme fotovoltaice pentru extractia petrolului, iar ICPE are 10 sisteme fotovoltaice de iluminat stradal instalate la Manastirea Mihai Voda din Bucuresti. De remarcat ca desi UE insista pe asemenea energie, nici ea nu are rezultate pe masura investitiilor - costurile fiind principalul obstacol.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri