Cele mai multe proiecte SAPARD au fost realizate in judetul Constanta, respectiv 283 de proiecte insa, in functie de valoarea proiectelor, cele mai multe fonduri europene au ajuns in judetul Suceava, a informat, marti, Agentia pentru Dezvoltarea Rurala si Pescuit (APDRP).
"Solicitarile de fonduri europene SAPARD au inregistrat diferente foarte mari de la o regiune la alta si de la un judet la altul, fiind influentate direct de nivelul dezvoltarii economice al regiunii sau judetului dar si de interesul agentilor economici pentru accesarea acestor fonduri nerambursabile", se precizeaza in comunicatul remis de APDRP, si citat de NewsIn.

Astfel, cele mai multe proiecte SAPARD au fost realizate in judetul Constanta, respectiv 283 de proiecte in valoare de 205,8 milioane de lei. De asemenea, in judetul Suceava au fost aprobate 272 de proiecte, in valoare de 336,14 milioane de lei. in topul privind accesarea fondurilor SAPARD se afla si judetul Timis, cu 227 proiecte, respectiv judetul Iasi cu 207 proiecte.

Potrivit APDRP, cele mai putine proiecte SAPARD, respectiv 37, au fost realizate in judetul Mehedinti, unde beneficiarii au solicitat fonduri de 31,7 milioane de lei, fiind inregistrata cea mai scazuta rata a alocarilor SAPARD la nivel judetean.

"In aceeasi situatie se afla si judetele Giurgiu, Ilfov, Covasna, Bistrita Nasaud si Sibiu, unde au fost depuse in jur de 500 de proiecte", informeaza APDRP.

Raportat la numarul de locuitori din fiecare judet, repartizarea fondurilor europene SAPARD inregistreaza o modificare a ierarhizarii in functie de numarul de proiecte sau de valoare totala a acestora. Astfel, in judetul Tulcea au fost depuse 154 de proiecte, ceea ce reprezinta sase proiecte la 10.000 de locuitori.

In judetele Mehedinti, Prahova si Dolj au fost inregistrate cele mai putine proiecte raportate la 10.000 de locuitori, respectiv 1,5 proiecte in Mehedinti si cate 1,8 proiecte in Prahova si Dolj.

Pentru programul SAPARD Romania a primit fonduri europene de 1,5 miliarde de euro, din care a reusit sa cheltuie circa 842,65 milioane de euro. Diferenta trebuie utilizata pana in 2008, data la care se finalizeaza programul SAPARD.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri