Viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Cristian Popa, a prezentat o evolutie comparata a inflatiei si a ratei dobanzilor, la Belgrad, unde mai multi inalti oficiali romani au prezentat, duminica seara, evolutia economiei in ultima perioada, in cadrul unui forum de discutii dedicat in exclusivitate Romaniei. Astfel, in opinia lui Cristian Popa, daca la finele anului trecut inflatia in Romania a scazut ajungand la nivelul de 9,3 procente, acest lucru va continua si in acest an, astfel ca la finele lui 2005 este probabil ca Romania sa inregistreze o rata a inflatiei de aproximativ 7 procente.

In acelasi timp, insa, oficialul BNR a atras atentia asupra evolutiei ratei dobanzii de referinta care in perioada iunie 2004 - aprilie 2005 a inregistrat o scadere de 8,75 puncte procentuale, ajungand de la 21,25 puncte procentuale la 12,5 puncte procentuale.

Cristian Popa a atentionat ca, pe fondul liberalizarii contului de capital, volumul interventiilor BNR pe piata s-a dublat de la aprope trei miliarde euro la aproape sase miliarde euro, adica aproape 10 la suta din PIB.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri