Banca Mondiala va pune la dispozitia Ministerului Agriculturii pana la trei sute de milioane dolari pentru dezvoltarea politicilor structurale (credit agricol, renta viagera, Programul Fermierul). Acest subiect a fost abordat luni in discutiile pe care conducerea ministerului le-a avut cu seful Misiunii Bancii Mondiale la Bucuresti, Owaise Saadat. Suma exacta si momentul acordarii fondurilor vor fi stabilite impreuna cu Ministerul Finantelor Publice.

"Va fi un imprumut pe mai multi ani, acordat pe baza unui plan de actiuni realizat de Ministerul Agriculturii. Astfel, specialistii ministerului, impreuna cu cei ai Bancii Mondiale, vor stabili anumite prioritati pentru care statul roman va avea la dispozitie bani de la BM. Poate fi vorba despre constituirea Agentiei de Plati, despre finantarea creditului agricol sau despre realizarea sistemului de identificare a terenurilor agricole", ne-a declarat Dacian Ciolos, consilier al ministrului Agriculturii. Specialistii BM au realizat si un studiu privind situatia agriculturii romanesti si pe care l-au prezentat oficialilor romani. Analiza vizeaza in primul rand structura exploatatiilor agricole si sistemul de plati acordate producatorilor agricoli.

"Studiul ne ajuta sa luam decizia potrivita in vederea platii subventiilor dupa 2007. Sunt prezentate modalitatile de plata: la hectar, pe produs sau pe ferme si consecintele fiecarei optiuni", ne-a precizat Dacian Ciolos. Aceste plati au in vedere partea de subventie pe care statul roman o va plati agricultorilor in paralel cu sprijinul european. Romania va avea in 2007 dreptul la numai 25% din valoarea subventiilor in euro acordate in celelalte state membre UE. Statul va putea suplimenta sprijinul cu inca 30%, astfel incat taranii romani sa primeasca 55% din valoarea subventiei acordate in statele membre ale UE.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri