Numarul animalelor sacrificate in luna august a scazut cu 16 % la bovine si cu 35,8 % la ovine si caprine, fata de luna iulie, tendinta de scadere fiind valabila si pentru porcine, informeaza Institutul National de Statistica (INS).
Potrivit INS, in intervalul mentionat, numarul total de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 16,1%, respectiv 16,2%. Numarul de bovine sacrificate in unitatile industriale specializate a crescut cu 10,5%, iar greutatea in carcasa a crescut cu 8,8%. In luna august 2007, sacrificarile in unitatile industriale specializate detineau o pondere de 16,8% din totalul sacrificarilor de bovine.

De asemenea, numarul porcinelor sacrificate a scazut cu 18,3 %, iar greutatea in carcasa a acestora, cu 20,3 %. Tendinta de scadere este valabila si in cazul ovinelor si caprinelor, astfel ca in luna august s-au sacrificat cu 35,8 % mai putine aninale fata de luna iulie. In intervalul mentionat, doar numarul pasarilor sacrificate a crescut, respectiv cu 20 %, insa greutatea a scazut cu 2,4%.

In ceea ce priveste anul 2007 comparativ cu anul precedent, INS precizeaza ca sacrificarile de animale au crescut la bovine, porcine si pasari si au scazut la ovine si caprine.

In perioada august 2006 - august 2007 cele mai mari cresteri in evolutia greutatii in carcasa a animalelor si pasarilor sacrificate s-au inregistrat in lunile decembrie la porcine si aprilie la ovine si caprine, datorita sarbatorilor de Craciun si Paste cand potrivit traditiei, taierile de porci si miei ocupa un loc primordial.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri