Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) finanteaza un proiect pentru reabilitarea retelei de canalizare din Timisoara ce se va finaliza in octombrie 2008, iar licitatia pentru alegerea firmelor care vor executa lucrarile va avea loc in prima parte a anului viitor, a anuntat BERD.

Banca nu a precizat valoarea imprumutului pentru lucrarile propuse, care "fac parte dintr-un proiect mai amplu, finantat de Uniunea Europeana si BERD", se mai precizeaza in comunicatul bancii.

Beneficiarul finantarii este Regia Autonoma de Apa si Canal Aquatim Timisoara, iar firmele care vor licita pentru realizarea lucrarilor pot proveni din orice tara. Licitatia se incepe in primele trei luni ale anului viitor. Proiectul prevede inlocuirea a 5,5 kilometri de canalizare, mai precizeaza BERD.

BERD a mai finantat, cu 11,5 milioane euro, un proiect similar, pentru reabilitarea sistemului de canalizare din Timisoara, desfasurat intre 2003 si 2004, cand imprumutul a fost acordat tot Aquatim.
BERD este unul dintre cei mai mari investitori din Romania si a alocat peste 3,47 miliarde euro in peste 194 de proiecte desfasurate in tara. BERD, care este detinuta de 61 de tari si de doua institutii interguvernamentale, asista tarile din Europa centrala si din centrul Asiei in tranzitia de la economiile planificate la economia de piata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri