Banca Mondiala a avertizat Ministerul Transporturilor (MT) ca va suspenda imprumutul de 149 milioane dolari pentru infrastructura rutiera si feroviara ca urmare a intarzirilor inregistrate de Compania de Drumuri in transmiterea auditului financiar, se arata intr-un comunicat de presa.
Potrivit comunicatului de presa, reprezentantii Bancii Mondiale au transmis, in cursul saptamanii trecute, Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania(CNADNR) un fax prin care informa ca exista posibilitatea suspendarii imprumutului pentru Proiectul de Restructurare a Transporturilor semnat in urma cu doi ani.

"Cauza o constituie intarzierea transmiterii catre Banca Mondiala a rapoartelor de audit financiar care ar fi trebuit predate de firma Deloitte Audit inca din 15 iunie, adica acum patru luni. Ultima data pe care Banca Mondiala o considera ca fiind acceptata pentru primirea rapoartelor de audit este 31 octombrie, in conditiile in care deja, firma Deloitte Audit, Ministerul Transporturilor si cele doua companii din subordinea MT au mai avut o perioada de gratie pana la 30 septembrie", se arata in comunicatul de presa.

Potrivit documentului, firma Deloitte Audit- sucursala Deloitte Touche Tohmatsu avea obligatia sa intocmeasca rapoartele de audit financiar la sfarsitul fiecarui an calendaristic de-a lungul implementarii Proiectului de Restructurare a Transporturilor din Romania. "Pana acum, cu intarziere, Deloite Audit a reusit sa predea CNADNR rapoartele referitoare la conturile de proiect aferente anului 2005 si 2006 si situatiile financiare pentru anul 2005", mentioneaza documentul.

Pe langa nerespectarea conditiilor contractuale, firma Deloitte, potrivit aceluiasi comunicat, blocheaza licitatia pentru centura municipiului Bucuresti printr-o contestatie depusa la sfarsitul lunii septembrie.

"Si in acest caz, Deloitte a intarziat cu depunerea ofertei de servicii de consultanta pentru asistenta tehnica, financiara si juridica pentru Autoastrada de centura a municipiului Bucuresti si, conform legii, nu a mai fost primita in licitatie. Ca urmare, desi motivele invocate nu au nici o legatura cu intarzierea sa, Deloitte a declansat in acest fel o procedura care va intarzia cu cel putin 30 de zile si cursul licitatiei pentru realizarea Autostrazii de centura a Bucurestiului. Acesta este un alt exemplu despre modul in care firmele mari aplica standarde duble in Romania", se mai spune in comunicatul de presa.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri