Ministrul finantelor publice, Ionut Popescu (foto), a fost desemnat guvernator pentru Romania la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si la Banca pentru Comert si Dezvoltare a Marii Negre (BCDMN), printr-un Memorandum aprobat ieri de membrii guvernului. Potrivit purtatorului de cuvant al executivului, Oana Marinescu, aceasta este o procedura a celor doua institutii, ca ministrii finantelor din tarile riverane Marii Negre sa ocupe functii de guvernator la forurile de conducere.

Tot ieri, membrii guvernului au decis ca Satul Francez sa treaca in administrarea Consiliului General al Municipiului Bucuresti, in vederea dezvoltarii fondului de locuinte. Constructiile plasate pe Soseaua Nordului nr. 114-140 se transmit cu plata din domeniul privat al statului si administrarea AVAS in domeniul privat al CGMB. Plata imobilelor in valoare totala de 11,74 milioane de euro se va efectua esalonat, in patru transe, pana la 30 iunie 2007. De asemenea, guvernul a hotarat unele modificari la Codul de procedura fiscala. Astfel, se reglementeaza situatia privitoare la semnarea declaratiilor fiscale in cazul transmiterii acestora prin sistemul electronic de plati si se returneaza sumele din deciziile de impunere. Totodata se da posibilitatea contribuabililor de a decide ordinea stingerii obligatiilor fiscale in cazul in care suma platita este insuficienta pentru stingerea tuturor obligatiilor, a spus Marinescu. O alta noutate o reprezinta restituirea sumelor de la impozit pe venit mai mici de 50.000 lei, care se va inmana numai la solicitarea contribuabililor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri