Investitiile facute de companiile austriece, inregistrate pana la sfarsitul lunii decembrie 2005, fara a include si privatizarea Bancii Comerciale a Romaniei, se ridica la 3,4 miliarde euro, a declarat vicepresedintele Agentiei Romane pentru Investitii Straine (ARIS), Monica Barbuletiu.

"In Romania sunt 4.668 de companii austriece cu o participare la capitalul social de 2,2 miliarde euro. Investitiile acestor companii, la sfarsitul anului 2005, exceptand privatizarea Bancii Comerciale Romane, se ridicau la 3,4 miliarde euro. Ne asteptam sa se pastreze trendul crescator in ceea ce priveste investitiile straine", a explicat vicepresedintele ARIS.

Investitorii austrieci detin 40% din piata de asigurari, piata care potrivit estimarilor va ajunge in 2007 la 2,4 miliarde euro. De asemenea, companiile austriece au facut investitii energie, in industria alimentara, imobiliare, servicii si IT. De asemenea, in 2004, grupul austriac OMV a preluat compania romanesca de petrol Petrom.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri