Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat recent ca unul dintre efectele pozitive ale introducerii cotei unice de impozitare este cresterea veniturilor la buget in medie cu 14% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Economistii apreciaza ca o evaluare reala asupra efectelor cotei unice se poate face pe la jumatatea anului.

Daca nu se precizeaza cum a fost calculata aceasta crestere a incasarilor, in termeni reali sau nominali, nu se pot face estimari. Eu m-as bucura sa fie o crestere cu 14% in termeni reali, ne-a declarat directorul Societatii Academice Romane (SAR), Sorin Ionita.

In opinia sa, problemele stringente ale economiei romanesti sunt legate de ritmul incet in care se desfasoara procesul de privatizare, lipsa de reforma si felul defectuos in care sunt acordate ajutoarele de stat catre intreprinderi.

Comisia Europeana (CE) va redacta, saptamana viitoare, o scrisoare cu privire la respectarea normelor europene in materie de concurenta, cu caracter de avertizare (early warning).

Unele lucruri dau impresia ca intr-adevar economia merge la cote inalte, insa noile dezechilibre - importurile care au luat-o razna si exporturile care nu tin pasul, o apreciere fara fundament a leului - sunt extrem de periculoase pe termen lung, ne-a declarat analistul economic, Ilie Serbanescu.

In opinia sa, in ultimele sase luni, nu a fost o crestere a productivitatii muncii care sa justifice o intarire cu 10% a leului.

In plus, o rata mica a somajului reflecta mai degraba o intarziere in procesul de restructurare a economiei.

Trebuie dati oameni afara, din pacate. O rata a somajului de 6% nu inseamna restructurare. In Polonia, de ani de zile somajul este 20% din forta de munca, ne-a declarat dl Serbanescu.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri