Romania a inregistrat in cel de-al treilea trimestru din 2007 o crestere de 37,5% a productiei in sectorul constructiilor, comparativ cu perioada similara a anului trecut, cea mai mare printre tarile europene, fiind urmata de Bulgaria cu 30% si Slovenia cu 17% potrivit datelor Eurostat.
Romania a inregistrat de asemenea si cea mai mare crestere a productiei in sectorul constructiilor, 37,5%, in luna septembrie 2007, comparativ cu aceeasi luna din 2006, fiind urmata de Marea Britanie, cu o crestere de 7,7% si Slovenia cu 4,6%. Cele mai importante scaderi in acest sector, pe luna septembrie 2007, comparativ cu septembrie 2006, au fost inregistrate de Suedia (-10%), Portugalia (-4,7%) si Spania (-4,4%), potrivit Eurostat.

Aceleasi date statistice releva faptul ca Romania a inregistrat o crestere cu 2% a productiei in sectorul constructiilor in septembrie 2007, fata de august 2007 si o crestere cu 9% in trimestrul al treilea fata de trimiestrul II al aceluiasi an. Cresteri au mai inregistrat in luna septembrie si Slovacia (3,2%), dar si Germania (0,7%). Raportat la trimestrul II, Bulgaria a urcat in trimestrul al treilea cu 4%, Portugalia cu 2,1%, iar Polonia si Olanda cu 1,6%.

De cealalta parte, Marea Britanie a inregistrat in septembrie o scadere a productiei cu aproape sapte procente fata de august, Portugalia cu 5,2%, iar Polonia cu 3,4%. Fata de trimestrul al doilea din 2007, sectorul constructiilor a scazut in trimestrul III doar in Slovenia cu 1,3%, Slovacia (-0,8) Suedia (-0,6%) si Spania (-0,5%).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri