Cel de-al doilea pasaj rutier de la Baneasa a fost deschis circulatiei, joi, podul facad parte din proiectul de fluidizare traficului pe DN1 intre aeroportul Baneasa si pasajul Otopeni care a fost realizat de firma portugheza Lena si pentru care s-au investit 97,3 milioane lei.
"Cand am venit in minister erau facute doar exproprierile pentru proiectul de extindere DN1, iar cei de la firma portugheza mi-au cerut o amanare a termenului cu sase luni. Asta in conditiile in care au primit deja in 2006 o amanare cu 12 luni. L-am chemat pe constructor si am stabilit impreuna un grafic, astfel incat lucrarile sa fie finalizate pe 30 noiembrie. Au reusit sa termine lucrarea cu opt zile mai devreme pentru ca au lucrat si ziua si noaptea, iar numarul muncitorilor a fost suplimentat", a declarat, potrivit NewsIn, ministrul transporturilor, Ludovic Orban.

Orban a mai spus ca la venirea sa in minister a decis sa il schimbe pe seful de proiect deoarece nu l-a informat asupra faptului ca nu s-au facut exproprierile pentru sapte loturi. "Acest pasaj rutier va ajuta la fluidizarea traficului in zona, mai ales ca zilnic circula peste 60.000 masini", a precizat ministrul transporturilor.

Directorul de investitii din cadrul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale, Marin Ionescu, a explicat ca receptia lucrarilor pentru fluidizarea traficului pe DN1 si executia celor doua pasaje rutiere se va face in luna martie, firma de constructii urmand sa realizeze finisajele, asfaltarea zonei de sub pod si marcajele, precum si iluminarea celor doua poduri rutiere. De asemenea, a fost desfiintat semaforul aflat la intersectia dintre DN1 si strada Privighetorilor, urmand ca traficul sa se desfasoare prin sensul giratoriu realizat sub noul pasaj. Astfel, soferii care vor veni din zona Pipera vor fi obligati sa vireze dreapta.

Lucrarile de largire la sase benzi a DN1 intre aeroportul Otopeni si Baneasa si de constructie a doua pasaje rutiere in zona Baneasa au fost realizata de Lena Construcoes. Volumul de trafic existent pe aceasta portiune a DN1 va fi preluat de catre cele doua pasaje care vor fi conectate pe sensul axului de drum, pe ambele parti, stanga si dreapta. Lucrarile pentru fluidizarea traficului pe DN1 au fost incepute in luna noiembrie 2005, iar contractul prevedea initial finalizarea acestora in termen de 15 luni, respectiv in ianuarie 2007. Ministerul Transporturilor a decis extinderea la 25 luni, estimandu-se ca lucrarile vor fi gata in noiembrie 2007. Valoarea lucarilor pentru realizarea pasajului rutier a fost de 13,6 milioane lei, in timp ce investitia totala pentru fluidizarea traficului pe DN1 a costat 97,3 milioane lei.








Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri