Ministrul economiei si finantelor Varujan Vosganian a declarat vineri ca intentioneaza listarea la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a 10% din actiunile societatilor Romgaz, Nuclearelectrica si Hidroelectrica, in 2008.

"Anul 2008 va fi anul modernizarii, dar si al marilor privatizari in sistemul energetic, ceea ce poate insemna vanzare de active, listarea la Bursa sau infiintarea unor companii", a spus Vosganian, citat de NewsIn.

Ministrul a mentionat ca anul viitor are in vedere inceperea tuturor proceselor de privatizare insa e greu de spus cand vor fi finalizate deoarece fiecare companie are proiectul sau.

Potrivit unei analize publicata in luna iunie de firma de avocatura Musat si Asociatii selectarea unui investitor strategic si ulterior vanzarea unui pachet de actiuni pe Bursa este formula optima de privatizare in sistemul energetic, aducand cele mai mari avantaje statului si actionarilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri