Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) intentioneaza sa privatizeze in 2008 toate societatile din portofoliu a caror situatie juridica le permite trecerea in proprietate privata, exceptie facand cele din domeniul energiei.
"Pentru 2008, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului si-a propus ca obiectiv prioritar valorificarea accelerata a pachetelor minoritare de actiuni gestionate la societatile listate pe B.V.B., utilizand metode specifice pietei de capital: oferta publica de vanzare, raspuns la oferta publica de cumparare / preluare si vanzare speciala la ordin. Procesul de privatizare pe piata de capital se inscrie in obiectivul general al AVAS pentru 2008 de trecere in proprietate privata a tuturor societatilor din portofoliu cu o situatie juridica clara si in cazul carora legislatia permite privatizarea, exceptie facand societatile din domeniul energiei, pana la definitivarea noii societati integrate pe verticala", sustin reprezentantii AVAS.

In cursul lunii ianuarie, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului intentioneaza sa selecteze societati de servicii de investitii financiare (SSIF) care sa intermedieze vanzarea speciala la ordin pe BVB pentru participatiile statului detinute la sapte emitenti grupati in doua loturi de selectie. Este vorba de Fabrica de Scule Rasnov, U.C.M. Resita, Silvania Forest Satu-Mare, Pieseauto Tulcea, Transgex Oradea, Turbomecanica Bucuresti si Iasitex Iasi.

De asemenea, AVAS intentioneaza sa selecteze SSIF-uri pentru intermedierea unor oferte publice secundare de vanzare la un nou lot de emitenti la care Autoritatea detine participatii, printre care se numara Siraj ad Impex Iasi, Steaua Electrica Fieni si Avicola lasi.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a privatizat prin metoda oferta publica secundara de vanzare pachetul de 88.905 actiuni detinut la Retezat Sibiu. Oferta a fost intermediata de catre SSIF Romcapital S.A. Timisoara, societate selectata in conditiile legale in vigoare.

"Oferta publica promovata la inceputul acestui an s-a incheiat cu succes, AVAS obtinand un pret de vanzare de 37,86 lei/actiune, respectiv un pret de 3.365.943,3 lei pentru pachetul de actiuni reprezentand 29,9368% din capitalul social. Valoarea nominala a unei actiuni este de 2,5 lei, iar pretul mediu inregistrat pe BVB, in ultimul an, a fost de 18,921 lei/actiune", se arata in comunicatul emis de AVAS.

In realizarea acestui obiectiv, AVAS va beneficia si in 2008 de sprijinul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, a Bursei de Valori Bucuresti, a Asociatiei Brokerilor si a Depozitarului Central.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri