Micii procesatori de lapte obtin un profit de cel mult 10%, cel mai mare castig, de peste 30%, fiind realizat de comercianti, a declarat luni presedintele Asociatiei Procesatorilor de Lapte din Neamt, Vidu Niculai, in cadrul unei dezbateri intre crescatorilor de animale, procesatori si retaileri.
"Procesatorii sunt la mijloc, intre producatorii care vor un pret mare pe lapte si consumatorul care vrea un produs ieftin. Din cauza investitiilor masive pe care le-am facut pentru modernizari, dar si din cauza costurilor la utilitati noi obtinem un profit intre 5 si 10%", a spus Vidu Niculai, potrivit NewsIn.

Potrivit acestuia, din lantul producator-procesator-comerciant cel mai mare profit este realizat de catre comerciant. "Cel care pune cascavalul in cantar, castiga cel mai mult. Comericantii au un profit de pana la 30%", a afirmat presedintele Asociatiei Procesatorilor de Lapte din Neamt.

Crescatorii de bovine au acuzat, luni, in cadrul unei dezbateri, privind relatia producator-procersator-comerciant, marii procesatrori de lapte si retailerii ca dicteaza preturile produselor lactate si au amenintat cu actiuni de protest.

Potrivit presedintelui Agrostar, Stefan Nicolae, producatorul vinde un litru de lapte cu 0,8 lei, iar in magazin acest produs se comercializeaza cu pana la patru lei, in timp ce 80-90% dintre produsele lactate provin din import.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri