Premierul Tariceanu a declarat ca Executivul va revizui bugetul pe 2008 pentru a limita cheltuielile publice, in contextul in care criza financiara care afecteaza economia la nivel global are impact si asupra economiei romanesti, rectificarea urmand sa aiba loc, probabil, in luna martie.
"Poate daca nu ar fi fost criza asta financiara, i-as fi spus ministrului finantelor: <mergem pe 3% deficit bugetar?>". Avand in vedere aceasta situatie care afecteaza toate economiile si ca exista un potential de risc si la noi, probabil ca vom avea o politica mai prudenta. Vrem chiar, la un moment dat, sa revizuim proiectul de buget pe 2008 in asa fel incat sa tinem cheltuielile, banul public cat mai strans in mana", a declarat Tariceanu.

Ministrul Economiei si Finatelor, prezent la aceeasi conferinta de presa, a declarat ca rectificarea bugetara va avea loc, cel mai probabil, in luna martie. "Rectificarea va avea in vedere reducerea deficitului, dar nu pe domeniile prioritare", a precizat ministrul Varujan Vosganian.

Deficitul bugetar inregistrat in 2007, calculat dupa metodologia romaneasca, este de 2,4% din PIB, iar cel prognozat pentru 2008 este de 2,8%. Comisia Europeana a avertizat, luni, ca deficitul bugetar va ajunge la 3,2% in 2008 si la 3,9% in 2009, dupa metodologia de calcul a UE.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri