Sute de muncitori din Bangladesh sunt angajati in uzine sau in sectorul constructiilor din Romania si Polonia, tari care sufera de lipsa mainii de lucru, au anuntat autoritatile din Bangladesh, relateaza AFP, citat de NewsIn.
"Circa 100 de muncitori au plecat deja spre Romania. Este prima data cand populatia noastra emigreaza in Europa de Est pentru a lucra in uzine", a declarat Salim Reza, de la agentia guvernamentala a muncii si resurselor umane.

"Suntem de asemenea pe punctul de a trimite cateva sute de muncitori in constructii in Polonia, care duce lipsa de mana de lucru. A mai fost demarat un proces pentru trimiterea de muncitori spre Canada si alte tari dezvoltate", a precizat el.

Agentia de recrutare Al-Abbas International, care a facut rost de locuri de munca in Romania, spune ca mii de oameni din Bangladesh vor emigra in aceasta tara in urmatoarele luni, pentru a lucra in domeniul constructiilor si lucrarilor publice.

Potrivit autoritatilor din Dacca, Romania si Polonia sufera de o criza a fortei de munca, pentru ca multe persoane din aceste tari au plecat in Marea Britanie, Spania sau Italia pentru salarii mult mai mari.

Bangladesh, tara din Asia de Sud, cu 144 milioane de locuitori, este una dintre cele mai sarace din lume, 40% din populatie traind cu mai putin de un dolar pe zi. Circa cinci milioane de persoane din aceasta tara au emigrat, mai ales in Golf si Asia de Sud-Est, dar majoritatea ocupa locuri de munca unde nu este nevoie de calificare. In 2007, ei au reusit totusi sa trimita familiilor suma-record de 6,56 miliarde de dolari, ceea ce reprezinta mai mult de jumatate din exporturile statului Bangladesh.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri