Autoritatile publice din regiunea de dezvoltare Nord-Est se afla pe primul loc in ceea ce priveste numarul de proiecte pentru fonduri structurale, peste 42% dintre proiectele depuse pana acum la nivel national fiind din aceasta zona, potrivit NewsIn.
Trei proiecte, pentru refacerea a aproape 120 de kilometri de drum judetean, depuse de Consiliul Judetean Iasi in parteneriat cu autoritatile din Botosani, Vaslui si Suceava, au primit deja avizul ministerului de resort. Valoarea totala a acestora este de 57 de milioane euro, dintre care 34 milioane euro reprezinta fonduri nerambursabile. Cele trei proiecte, alaturi de unul similar din Oltenia, sunt singurele din tara care au trecut de ultima etapa la accesarea fondurilor structurale. In termen de sase luni, autoritatile vor intocmi proiectele tehnice, ulterior urmand a fi organizate licitatiile de executie.

"La nivel national, sunt depuse 76 de proiecte, din care 32 vin din regiunea noastra. Suntem increzatori ca vom accesa mai multe fonduri decat cele care ne-au fost alocate pe partea de infrastructura (n.r. - 143 milioane de euro)", a declarat, Constantin Apostol, directorul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est (ADRNE).

Potrivit acestuia, valoarea proiectelor depuse pe axa 2 infrastructura la nivelul intregii regiuni se ridica la peste 230 milioane de euro, cu peste 60% mai mult decat valoarea fondurile structurale alocate zonei de nord-est.

"Munca din ultimii doi ani da roade. Am pregatit aceste proiecte, iar acum doar adaptam documentatiile la cerintele ghidului solicitantului", a adaugat directorul ADRNE.

Din cele 32 de proiecte depuse pana acum, doua sunt inca in evaluare administrativa (prima etapa), 18 in evaluare tehnica si financiara (a doua etapa), trei au primit deja avizul Comitetului de Evaluare Strategica a ADRNE si al ministerului (a treia si, respectiv, ultima etapa), in timp ce alte noua proiecte vor intra in evaluare in sesiunile ce urmeaza.

"La sfarsitul lunii martie, vom avea 23 de proiecte care vor fi trecute prin toate etapele", a mai spus Constantin Apostol.

In topul celor opt regiuni de dezvoltare, zona Nord-Est este urmata de Sud-Est Oltenia cu 16 proiecte, in timp ce alte zone au doar cateva proiecte depuse, iar unele chiar deloc.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri