Guvernul Romaniei a decis, printr-o Hotarare adoptata in sedinta de ieri, abrogarea art. 2 a Hotararii Guvernului 1400/2007 pentru abrogarea HG nr. 794/2000 privind strategia de privatizare a producatorului de medicamente Antibiotice Iasi si afirma ca AVAS va revoca oferta de privatizare.
"Ca urmare a deciziei Guvernului, avand in vedere si importanta economica si sociala deosebita a producatorului de medicamente, institutia publica implicata (AVAS) va revoca oferta de privatizare a S.C. Antibiotice S.A. Iasi, in cel mai scurt timp", se arata in comunicatul Guvernului.

Reprezentantii AVAS, consultati de NewsIn, au declarat ca autoritatea va lua decizie in cel mai scurt timp.
Articolul 2 din Hotararea Guvernului nr. 1400/2007 prevede ca "vanzarea pachetului de actiuni al Antibiotice Iasi pentru care AVAS exercita toate drepturile ce decurg din calitatea de actionar al statului se va derula conform metodei licitatie cu strigare, in conditiile legii".

Astfel, prin abrogarea acestui articol se anuleaza hotararea de privatizare a Antibiotice Iasi prin licitatie cu strigare dar procesul de vanzare a participatiei statului ar continua in baza Legii privatizarii, metoda aleasa fiind tot licitatie cu strigare.

Intr-un comunicat recent al AVAS se specifica faptul ca temeiul legal al privatizarii Antibiotice il constituie, in primul rand, legea nr. 137/2002 privind unele masuri pentru accelerarea privatizarii si OUG nr. 88/1997, privind privatizarea societatilor comerciale, raportate la art. 85 din Tratatul CE, si apoi actele normative emise in executarea legii, respectiv HG nr. 577/2002, privind aprobarea normelor metodologice de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 88/1997, privind privatizarea societatilor comerciale si a legii 137/2002, privind unele masuri pentru accelerarea privatizarii si HG 1400/2007, privind privatizarea Antibiotice SA.

Privatizarea Antibiotice a intrat in linie dreapta odata cu publicarea anuntului de privatizare, in data de 24 decembrie 2007. AVAS a pus in vanzare pachetul de 53,0173% din actiuni detinut de stat la Antibiotice, la un pret de pornire al licitatiei cu strigare de 2 lei/actiune, aproximativ 130 milioane de euro. Pretul este stabilit in urma unei evaluari realizate de un consultant international, AT Kearney GmbH. Totodata, perioada in care sta in piata anuntul de privatizare, de aproape 3 luni, este de 3 ori mai mare decat perioada in care AVAS lasa, de regula, ofertele in piata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri