Finantarile derulate de International Finance Corporation (IFC) in Romania vor ajunge, la mijlocul acestui an, la jumatate de miliard de dolari, a declarat, ieri, seful misiunii IFC in Romania, Ana Maria Mihaescu, citata de Mediafax. Potrivit declaratiilor sale, institutia a rulat pana in prezent finantari de circa un miliard de dolari, din care proiectele inca active insumeaza 400 milioane de dolari. Mihaescu sustine ca pana la finele lunii vor fi semnate alte trei contracte, iar expunerea IFC pe Romania va ajunge la jumatate de miliard de dolari.

Seful misiunii IFC a indicat ca proiectele vizeaza o companie de leasing, o societate de utilitati si o firma din domeniul petrolier. Board-ul institutiei internationale a aprobat, recent, acordarea unui imprumut in valoare de 10 milioane de dolari pentru Unicredit Leasing Romania. In sectorul utilitatilor, IFC analizeaza doua proiecte pentru Romania, pentru finantarea Distrigaz Sud si, respectiv, Electrica Banat si Electrica Dobrogea. Oficialul IFC a mai spus ca, pentru anul viitor, institutia are in vedere proiecte de aproximativ 250-300 milioane de dolari, suma fiind conditionata de modul in care se deruleaza procesul de privatizare din sectorul energetic.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri