Agentia de evaluare financiara Standard & Poor\'s a coborat de la \'stabil\' la \'negativ\' perspectivele de rating ale Goldman Sachs Group Inc\'s si Lehman Brothers Holdings Inc\'s si a mentionat posibilitatea reducerii profiturilor din activitatile de pe pietele de capital.
Standard & Poor's (S&P) evalueaza ratingul pentru creditele pe termen lung ale Goldman la 'AA-minus', cel de-al patrulea nivel din punct de vedere calitativ, si ratingul pentru creditele pe termen lung ale Lehman la 'A-plus', cel de-al cincilea nivel. Revizuirea perspectivelor sugereaza ca ratingurile ar putea fi coborate in urmatorii doi ani. O scadere a ratingurilor ar putea duce la cresterea costurilor de creditare.

Agentia de evaluare financiara a mentionat ca Goldman a inregistrat cele mai mari profituri pe Wall Street timp de mai multi ani si ca are un nivel solid de lichiditate, insa accentul pe tranzactionare si apetitul "agresiv" pentru risc expun banca la posibile "greseli majore".

Totodata, S&P a anuntat ca Lehman are o baza de finantare stabila si fundamente puternice, insa "ar putea fi grav afectata de o schimbare a perceptiei pietei, oricat de nefondata".

Reprezentantii celor doua banci nu au putut fi contactati imediat pentru comentarii.

Goldman este cea mai mare banca de pe Wall Street, din punct de vedere al valorii de piata, iar Lehman este cea de-a patra ca marime.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri