Presedintele american, George W. Bush, l-a felicitat pe Tariceanu pentru cota unica, afirmand ca este invidos pentru o astfel de masura, si-a cerut scuze bucurestenilor pentru disconfortul creat de summit si a spus ca, desi nu a mai avut parte de un curcubeu, calatoria la Bucuresti a fost grozava.
"L-am felicitat pe prim-ministru pentru cota unica de 16%. Sunt un pic invidios si mi-as dori sa ating acelasi obiectiv in ceea ce priveste codul nostru fiscal. A fost un lucru istet!", a declarat presedintele american, citat de NewsIn, dupa intrevederea de vineri cu premierul Tariceanu, de la Palatul Victoria.

"Am avut o intrevedere foarte buna, pentru ca suntem prieteni buni", a spus presedintele american, la finalul intrevederii de aproximativ o ora cu Tariceanu.

El a felicitat Guvernul roman pentru "gazduirea unui summit de succes". "Nu este usor sa gazduiesti atatea automobile, garzi de corp, lideri, dar ati facut-o si ati organizat bine. Vreau sa le multumesc si bucurestenilor pentru rabdare si le cer scuze pentru neplacerile create, dar cred ca a fost un semn bun pentru Romania sa gazduiasca un eveniment atat de important", a spus liderul american.

"Per ansamblu, calatoria aici a fost grozava. Este a doua oara cand ma aflu aici, dar nu am mai vazut un curcubeu, cum s-a intamplat prima data", a spus presedintele. El a apreciat insa ca a remarcat un progres clar, referindu-se la Capitala, care, in opinia sa arata diferit.

La inceputul discursului, presedintele american a starnit rasul audientei, spunand ca va vorbi in limba romana. "Voi vorbi in romana", a spus Bush, uitandu-se la translatorul care nu s-a grabit sa-i traduca spusele argumentand ca toti cei prezenti au spus ca inteleg limba engleza.

Presedintele american a parasit Romania, urmand sa efectueze o vizita oficiala in Croatia, proaspat acceptata ca membra a NATO, in cadrul summit-ului de la Bucuresti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri