Agentia pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti- Ilfov (ADRBI) alaturi de Camera de Comert si Industrie Bucuresti (CCIB) a lansat miercuri programul pentru sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor, in valoare de 17,73 milioane euro pentru perioada 2007-2013.
Programul Operational Regional 2007-2013, prin domeniul de interventie 4.3, sprijina dezvoltarea microintreprinderilor productive si a celor prestatoare de servicii, care folosesc potentialul endogen al regiunilor (resurse naturale, materii prime, resurse umane, etc). Mai mult, microintreprinderile vor fi incurajate sa utilizeze noi tehnologii, echipamente IT, avand un rol primordial in cresterea competitivitatii si productivitatii, potrivit NewsIn.

Prima perioada de depunere a proiectelor se va incheia pe 16 iunie si beneficiaza de suma de 3,49 milioane de euro, pentru regiunea de dezvoltare Bucuresti-Ilfov.

"Alocarea financiara prin acest proiect este adresata microintreprinderilor care au maxim noua angajati si un capital social de cel mult doua milioane de euro. Firma trebuie sa aiba incheiat minim un an fiscal, adica trebuie sa fie infiintata inainte de ianuarie 2007", a declarat directorul general al ADRBI, Dan Nicula. Sunt eligibile microintreprinderile care actioneaza in domenii de productie, constructii, servicii si consultanta (cu exceptia domeniului de productie agroalimentar).

Nicula a explicat ca alocarea sumei de 3,49 milioane de euro pentru regiunea Bucuresti-Ilfov s-a facut tinandu-se cont in principal de produsul intern brut (PIB) regional precum si testarea infrastructurii. El a adaugat ca finantarea nu se face in avans ci este vorba de rambursarea sumelor cheltuite de catre microintreprinderi in cadrul proiectului aprobat, iar perioada de rambursare a banilor este de doua trei luni din momentul depunerii cererii.

Suma maxima de care microintreprinderile pot beneficia prin acest program de finantare este de 200.000 de euro pe perioada a trei ani din momentul acordarii primului imprumut, cu exceptia microintreprinderilor din transporturi care pot beneficia doar de 100.000 de euro, maxim, timp de trei ani de la alocarea primului imprumut.

Finantarea microintreprinderilor poate acoperi maxim 70% din valoarea totala a investitiei, restul de 30% trebuind sa fie finantat din fonduri proprii ale microintreprinderilor.

"Banii se deconteaza pe parcursul derularii proiectului de investitie, iar prima transa ar fi aproximativ la cinci luni de la aprobare pentru ca atunci se pot depune cereri de decontare a cheltuielilor din primele trei luni ale proiectului" a mai declarat Nicula.

Potrivit oficialului ADRBI, prin acest proiect se urmareste sprijinirea a 1.500 de microintreprinderi si creare a 3.000 de noi locuri de munca la nivel national.

Finantarea microintreprinderilor are ca scop sprijinirea continuarii procesului de restructurare si redresare economica a zonelor aflate in declin, indeosebi a oraselor mici si mijlocii, intrucat acestea creaza locuri de munca si au flexibilitatea necesara sa se adapteze cerintelor unei economii de piata dinamice.

Prima perioada de depunere a proiectelor a inceput in data de 13 martie pe plan national si in 9 aprilie la nivelul regiunii Bucuresti-Ilfov si se va incheia in data de 16 iunie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri