Exercitiul bugetar pentru primele trei luni ale acestui an avea un excedent intre 0,1 si 0,2% din produsul intern brut (PIB), din datele preliminare ale Ministerului Economiei si Finantelor, a declarat Varujan Vosganian, ministrul economiei si finantelor.
Dupa primele doua luni ale acestui an, bugetul consolidat avea un excedent de circa 0,2% din PIB-ul estimat pentru 2008.

Guvernul si-a propus, pentru acest an, un deficit bugetar de 2,8% din produsul intern brut, fata de cel de 2,4% de anul trecut, insa ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, a inaintat un plan de reducere a cheltuielilor publice primului ministru pentru ca dezechilibrul conturilor publice sa fie redus, potrivit NewsIn.

Astfel, Guvernul a aprobat, pe 5 martie, prima rectificare a bugetului de stat din 2008, cu 1,1 miliarde de euro, prin reducerea cheltuielilor cu dotarile institutiilor, dar si prin restrangerea bugetelor unor ministere.

Proiectiile bugetare pe acest an prevad atingerea unor venituri echivalente cu 39,3% din PIB, dupa ce, in 2007, s-au incasat la buget sume echivalente cu mai putin de 32% din PIB.

In primele trei luni ale acestui an, veniturile bugetului consolidat au crescut cu cu 51,1% fata de perioada similara din 2007, pana la 37,05 miliarde lei (circa 10 miliarde euro), potrivit Ministerului Economiei si Finantelor.

Veniturile raportate de MEF pentru primul trimestru reprezinta circa 7,8% din PIB-ul Romaniei din acestui an, estimat ultima oara la 475 miliarde lei, la o crestere economica de 6,5%, potrivit ultimelor previziuni ale Comisiei Nationale de Prognoza (CNP).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri