Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a organizat, ieri, o dezbatere publica pe tema Regulamentului 15/2004 privind autorizarea si functionarea societatilor de administrare a investitiilor, a organismelor de plasament colectiv si a depozitarilor. Discutia a avut loc la presiunea Asociatiei Nationale pentru Protectia Investitorilor (ANPI), riscutie la care au participat si reprezentantii Uniunii Nationale a Organismelor de Plasament Colectiv (UNPC), precum si cei ai Societatilor de Investitii Financiare (SIF).
Participantii si-au exprimat nemultumirea fata de textul regulamentului, aprobat de comisie pe data de 6 iunie 2005, deoarece nu continea propunerile de modificare aduse initial de catre investitori.

Ei reprosau Comisiei ca nu organizase o dezbatere publica, asa cum prevede Legea 52/2003 . Daca UNOPC si SIF-urile au avut, in principal, obiectii de ordin tehnic, Mihai Nicolaevici, presedintele ANPI, a reactualizat lista cu nereguli care, considera acesta, nu servesc interesele micilor investitori.

"Cele mai importante cereri ale noastre se refera la introducerea unui termen de 30 de zile, timp in care un investitor poate iesi dintr-un fond daca doreste, fiindu-i rascumparate unitatile, aplicarea de sanctiuni de catre comisie atunci cand sesizeaza ca a fost incalcata reglementarea, precum si posibilitatea investitorilor de a organiza adunari generale in care sa se decida daca investitorii vor sa ramana intr-un fond", a declarat Mihai Nicolaevici.

Pana luni la ora 13.00, investitorii trebuie sa trimita CNVM lista cu propuneri.

El spune ca CNVM a dat dovada de deschidere si a acceptat pe loc modificarile mai simple. Pentru alte cerinte, reprezentantii comisiei au propus participantilor sa faca o lista cu restul de propuneri, pe care sa o aduca la cunostinta CNVM luni, 20 iunie 2005, pana la ora 13.00.

Reprezentantul ANPI spune ca a pus in discutie si problema FNI, fond care, in opinia sa, trebuie lichidat, iar investitorii sa-si recupereze banii. El a mai cerut introducerea functiei de administrator temporar de fond, care sa fie numit intr-un timp de 15 zile si care sa aiba un mandat de 90 de zile. CNVM va pune in discutie propunerile depuse saptamana viitoare in sedinta urmatoare.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri