Schimburile comerciale romano-franceze ar putea atinge 4,5 miliarde de euro in 2005
Investitiile franceze directe in Romania vor creste, in 2005, cu circa 7%, a apreciat ieri consilierul economic al Frantei la Bucuresti, Phillipe Boin, cu ocazia unui Forum de afaceri romano-francez, la care a participat si presedintele Romaniei, Traian Basescu, transmite Rompres. "Cred ca relatiile comerciale bilaterale sunt foarte dinamice, Romania fiind o tara cu un puternic potential economic si uman", a spus Boin. In 2004, in Romania existau aproape 3500 de societati comerciale cu capital francez, cu un volum total al capitalului investit de 1,1 miliarde de euro. La randul sau, presedintele Traian Basescu a afirmat ca statul roman trebuie sa sustina investitiile straine, pentru ca "sursa fundamentala pentru dezvoltarea Romaniei consta in crearea unui mediu de afaceri corespunzator". Investitiile franceze sunt prezente in toate domeniile de activitate de la industrie (farmaceutica, chimica, alimentara) si servicii la productie de masini si utilaje, echipamente electrice, mijloace de transport. Dintre firmele prezente pe piata romaneasca, reprezentative sunt Accor, Alcatel, Alstom, Air France, Bouygues, Bricostore, Cora, Danone, Eurocopter, Gaz de France, Hrv, Hyparlo-Carrefour, Lafarge, Michelin, Orange, Renault, Serve, Soconac, Socit Gnrale, Veolia Water si Vinci.

Schimburile comerciale romano-franceze s-au ridicat, anul trecut, la 3,5 miliarde de euro, ceea ce reprezinta o crestere cu 29% comparativ cu 2003. Pentru acest an estimarile referitoare la schimburile comerciale dintre cele doua state indica o cifra de 4,5 miliarde de euro. Firmele frantuzesti au investit peste 1,6 miliarde de euro in Romania, in ultimii ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri