Comenzile noi din industrie au crescut, in aprilie, cu 33,5% fata de aceeasi perioada a anului 2007, iar cifra de afaceri a avansat cu 17,5%, fiind sustinuta, in principal, de cresterile din energie si din industria prelucratoare, potrivit datelor transmise de Institutul National de Statistica.
In luna aprilie, comenzile noi din industrie au crescut fata de luna precedenta cu 5%. Fata de aprilie 2007, comenzile noi din industrie au crescut cu 33,5%. In primele patru luni din 2008, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, comenzile noi din industrie au crescut cu 11,7%.

Comenzile in aprilie, comparativ cu luna precedenta, au fost mai mari cu 5%, datorita cresterilor din industria bunurilor intermediare (12,9%) si industria bunurilor de capital (3,7%). Industria bunurilor de folosinta indelungata si industria bunurilor de uz curent au scazut cu 12,5%, respectiv cu 11,0%.

Comparativ cu luna aprilie a anului trecut, comenzile au crescut cu 33,5%, sustinute de toate marile grupe industriale. Comenzile din industria bunurilor intermediare au avansat cu 52,4%, cele din industria bunurilor de folosinta indelungata, cu 29,1%, comenzile din industria bunurilor de uz curent au crescut cu 20,1%, iar cele din industria bunurilor de capital, cu 18,1%.

In primele patru luni din 2008, cele mai mari cresteri ale comenzilor s-au inregistrat in industria bunurilor de folosinta indelungata, 29% si in industria bunurilor intermediare, 19,7%.

In luna aprilie 2008, cifra de afaceri din industrie a scazut fata de martie cu 4%. Fata de aprilie 2007, insa, cifra de afaceri din industrie a crescut cu 17,5% . In primele patru luni din 2008, comparativ cu aceeasi perioada din 2007, cifra de afaceri din industrie a crescut cu 4,9%.

Cifra de afaceri din industrie, in aprilie 2008, comparativ cu luna precedenta, a fost mai mica din cauza scaderilor din cele trei sectoare industriale. In industria extractiva, cifra de afaceri a scazut cu 18%, iar in industria energiei electrice si termice, gaze si apa, cu 14,4%. Cifra de afaceri din industria prelucratoare a coborat cu 1,8%.

Pe marile grupe industriale, scaderi ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in industria energetica, 13,7%, industria bunurilor de folosinta indelungata, 7,9%, industria bunurilor de capital, 1,9% si industria bunurilor intermediare, 0,7%. Industria bunurilor de uz curent a crescut cu 0,2%. Cifra de afaceri din industrie, in luna aprilie 2008, fata de luna aprilie 2007, a crescut pe ansamblu cu 17,5%, sustinuta de cresterile din industria energiei electrice si termice, gaze si apa (40,6%) si industria prelucratoare (16,3%). Industria extractiva a scazut cu 14,7%.

Pe marile grupe industriale cele mai mari cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in industria energetica (22,8%), industria bunurilor de capital (22,5%) si industria bunurilor intermediare (18,0%). In primele patru luni din acest an, cifra de afaceri din industrie a crescut cu 4,9%, crestere sustinuta de industria energiei electrice si termice, gaze si apa (29,3%) si industria prelucratoare (2%). Industria extractiva a scazut cu 4,5%.

Pe marile grupe industriale, cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in industria energetica (17,5%), industria bunurilor de capital (15,4%) si industria bunurilor intermediare (3,7%). Scaderi s-au inregistrat in industria bunurilor de uz curent (6,6%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (2,3%).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri