Un numar de 79 de proiecte au fost depuse la Agentia de Dezvoltare Regionala Vest pentru obtinerea de finantare nerambursbila din fonduri europene pentru sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor, pentru care au fost alocate, pana in 2013, peste 20 de milioane de euro.
Conform Agentiei de Dezvoltare Regionala (ADR) Vest, microintreprinderile pot obtine fonduri europene pentru activitati care urmaresc achizitionarea de echipamente si tehnologii noi, moderne pentru activitatea de productie, prestare servicii, constructii a microintreprinderii, dar si pentru achizitionarea de sisteme IT (hardware si software), construirea/extinderea/modernizarea spatiilor de productie/prestare servicii ale microintreprinderii, potrivit NewsIn.

"Alocarea financiara pentru perioada 2007-2013 aferenta Regiunii Vest pentru domeniul de interventie 4.3 «Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor» este de 20,69 milioane euro, din care suma disponibila pentru prima cerere deschisa de proiecte, care s-a incheiat la 16 iunie, este de 4,08 milioane euro“, arata ADR Vest.

Valoarea totala a unui proiect (cheltuieli eligibile si neeligibile) depus pentru finantare prin Programul Operational Regional 2007-2013 trebuie sa fie cuprinsa intre echivalentul in lei a 20.000 si 500.000 euro.

Valoarea finantarii nerambursabile este de maximum 70 la suta din totalul cheltuielilor eligibile, dar nu mai mult de 200.000 euro. Pentru microintreprinderile din domeniul transportului (transport de marfa si calatori pe cale rutiera) valoarea maxima a finantarii nerambursabile este de 100.000 euro. Contributia proprie minima a solicitantului la valoarea eligibila a proiectului este de 30%.

Solicitanti eligibili pentru finantare sunt toate microintreprinderile cu activitate in productie/servicii/constructii care isi desfasoara activitatea cel putin incepand cu data de 1 ianuarie 2007, au obtinut profit din exploatare in anul fiscal precedent depunerii cererii de finantare, implementeaza/realizeaza proiectul (investitia) in mediul urban.

Regiunea de Dezvoltare Vest este compusa din judetele Arad, Caras-Severin, Hunedoara, Timis.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri