Productia industriala a zonei euro a inregistrat, in mai, cea mai drastica scadere lunara din 1992, potrivit statisticilor ce au indicat o incetinire a economiei, afectata de inflatie si de aprecierea euro, relateaza Reuters, citat de NewsIn.
Productia industriala in cele 15 state din zona euro a inregistrat in mai o scadere lunara de 1,9% si de 0,6% anual, a anuntat biroul de statistica al Uniunii Europene, Eurostat. Acesta este cel mai mare declin lunar din decembrie 1992.

"Datele foarte slabe privind productia industriala din luna mai ne intaresc parerea ca incetinirea economica a zonei euro se adanceste", a declarat economistul din cadrul Global Insight, Howard Archer.

Economistii chestionati de Reuters estimau o scadere lunara de 2,3% si o crestere anuala de 0,3%.
Eurostat a revizuit in urcare datele de productie pentru aprilie, la o crestere de 1% lunar si 4,0% anual, fata de cresterile prevazute anterior, de 0,9%, respectiv 3,9%.

"Credem ca pentru producatorii din zona euro urmatoarele luni vor fi din ce in ce mai dificile, pentru ca sunt afectati de un euro foarte puternic, de scaderea cheltuielilor de consum, de crestere mai redusa in principalele piete de export, de scumpirea petrolului si a marfurilor si de inasprirea conditiilor de creditare", a mai spus Archer.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri