Romania a fost a cincea piata de desfacere din UE pentru produsele bulgaresti, in primele patru luni din 2008, bunurile importate din Bulgaria valorand aproape 550 milioane leva (280 milioane euro), cu 79% mai mult decat in perioada similara din 2007, potrivit datelor publicate de Statistica bulgara.
Balanta comerciala a Romaniei cu Bulgaria este pozitiva, in primele patru luni din 2008, deoarece importurile de produse romanesti ale Bulgariei au depasit 884 milioane leva (451 milioane euro), fiind cu 72,3% mai mari decat in perioada similara din 2007.

Cea mai mare piata de desfacere pentru produsele bulgaresti a fost Grecia, cu bunuri achizitionate de peste un miliard leva (517 milioane euro), urmata de Italia, cu aproape 942 milioane leva (481 milioane euro), si Germania, cu circa 925 milioane leva (472 milioane euro). Belgia a fost a patra destinatie a exporturilor din Bulgaria, cu 787 milioane leva (402 milioane euro), iar Romania s-a clasat a cincea din UE la acest capitol.

In intervalul ianuarie - aprilie 2008, Bulgaria a importat cele mai multe produse din Germania, valoarea acestora depasind 1,84 miliarde leva (939 milioane euro). Italia si Romania au fost urmatorii parteneri comerciali importanti ai Bulgariei, bunurile importate din acestea valorand aproape 1,2 miliarde leva (612 milioane euro), respectiv 884,4 milioane leva (451 milioane euro).

La nivelul UE, in primele patru luni din acest an Bulgaria a exportat marfuri in valoare de peste 6 miliarde leva (3,1 miliarde euro), cu 23,5% mai mult decat in primele patru luni din 2007, si a importat de 8,86 miliarde leva (4,5 miliarde euro), cu aproape 18% mai mult decat in perioda similara a anului trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri