* 1 euro - 35.704 lei * 1 litru de benzina - 35.100 lei * Plinul unei Dacii - 1.400.000 lei * Salariul minim pe economie - 91 euro/luna

Petrom - OMV a uitat robinetul scumpirilor deschis. Pretul benzinei a atins 1 euro/l, ieri, 13 iulie, comparativ cu 0,65 euro/l, in iulie 2004. Romanii cu un salariu minim pe economie de 91 de euro nu isi vor permite sa faca un plin, dar, indirect, vor suporta toate scumpirile carburantilor. Este vorba de scumpirea transportului urban, pe CFR, a transportului rutier intercomunal si rural, dar si scumpirea transportului de marfuri. In final, carburantii vor genera scumpirea alimentelor si a bunurilor de toate felurile. Nemultumiti sunt posesorii de automobile, care, in iulie 2005, platesc cu 12 euro mai mult decat in iulie 2004 pentru a-si face plinul. Afectate sunt si companiile si firmele de transport, ale caror costuri cu carburantii au crescut cu cel putin 10%. Acestea isi scumpesc serviciile cu aproximativ 2-6% dupa fiecare scumpire a benzinei si motorinei, dupa cum ne-a declarat un reprezentant al firmei Romtransport. Singurele nevoite sa tina tarifele pe loc sunt CFR Calatori, RATB si regiile din Transport, desi inregistreaza pierderi pe segmentul costurilor cu carburanti.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri