Pensionarii care au desfasurat activitati incadrate in grupele I si II de munca vor beneficia de un numar suplimentar de puncte la calcularea pensiilor, respectiv 0,50 puncte pentru grupa I si 0,25 puncte pentru grupa a II-a, a decis Guvernul.
Premierul Tariceanu a anuntat, la finalul sedintei de miercuri a Guvernului, ca Executivul a adoptat un act normativ prin care vor fi inlaturate inechitatile dintre pensionarii care, anterior datei de 1 aprilie 2001, au desfasurat activitati in grupa I si a II - a de munca.

In aceste categorii intra persoanele care au lucrat in domenii precum siderurgia, mineritul sau in mediu radioactiv.
seful Executivului a precizat ca pensionarii care se incadreaza in aceasta categorie vor primi o majorare a punctului de pensie in functie de grupa in care au lucrat, respectiv 0,5% din punctul de pensie pentru grupa I de munca si 0,25% pentru grupa a II-a de munca, pentru fiecare an lucrat in grupa respectiva.

"Aceasta masura se va aplica esalonat, pe masura ce cartile de munca se vor analiza", a explicat prim-ministrul.
Potrivit proiectului de act normativ elaborat de Ministerul Muncii, numarul beneficiarilor se ridica la 1,7 milioane de persoane, iar efortul financiar este estimat, numai in 2008, la aproximativ 8,6 milioane euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri