Incetinirea cresterii economice in spatiul UE va avea un impact inevitabil asupra economiei romanesti, a declarat comisarul european Leonard Orban, precizand ca autoritatile romane trebuie sa ia masuri pentru limitarea inflatiei si asigurarea stabilitatii macroeconomice, pana la finalul anului, informeaza NewsIn.
Orban a spus ca prognoza de primavara a Comisiei Europene (CE) privind avansul economiei din UE indica o crestere de 2%, iar in prognoza de toamna aceasta a fost revizuita la 1,4%. "In mod inevitabil, acesta situatie va avea un impact si asupra Romaniei", a declarat comisarul, dupa o intrevedere cu membrii Executivului de la Bucuresti.

El a precizat ca acest lucru se va intampla desi economia romaneasca a avut o evolutie "puternic pozitiva" in ultimii ani, remarcata printr-o crestere economica importanta, un nivel ridicat al investitiilor straine directe si scaderea accentuata a somajului.

Comisarul european a precizat ca oportunitatea de care se bucura Romania nu va mai dura multa vreme si ca, pana la finalul anului, autoritatile romane trebuie sa adopte mai multe masuri, cele considerate prioritare de CE fiind asigurarea stabilitatii macroeconomice - printr-o politica fiscala mai stricta - si limitarea inflatiei.

Orban a participat, ieri, la Palatul Victoria, la o reuniune de lucru pe tema aplicarii programului national de reforma conform prioritatilor din Strategia Lisabona, alaturi de reprezentanti in Romania ai Secretariatului Comisiei Europene, ai Bancii Mondiale si ai Bancii Europene de Investitii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri