Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a decis prelungirea termenului de valabilitate a ofertei pentru Avioane Craiova cu 15 zile, pana pe data de 29 septembrie 2008, in vederea finalizarii negocierilor cu AERO Vodochody, compania ofertanta castigatoare, potrivit unui comunicat.
"Temeiul legal al acestei decizii este dat de Legea137/2002 care prevede faptul ca institutia publica implicata in privatizare poate prelungi succesiv, cu perioade de maximum 30 de zile, dar care cumulate sa nu depaseasca 180 de zile, termenul de valabilitate al ofertei de vanzare", arata persoane avizate din companie.

Prelungirea termenului are drept scop finalizarea negocierii clauzelor contractului de vanzare - cumparare pentru pachetul de 80,9778% din capitalul social al companiei Avioane Craiova.

In cadrul procesului de privatizare, AVAS a selectat oferta AERO Vodochody a.s. Cehia ca fiind cea mai buna din cele trei oferte depuse pentru societatea Avioane Craiova.

Investitorul ceh AERO Vodochody a depus o oferta de 16,32 milioane euro, formata din pretul pachetului de actiuni in valoare de 4,11 milioane euro; investitii pentru dezvoltarea societatii in valoare de 8,88 milioane euro pe o perioada de cinci ani; capital de lucru in valoare de 3,3 milioane euro, in primele sase luni de la transferul dreptului de proprietate si investitii de mediu de 30.000 euro in primul an.

Reprezentantii Aero Vodochody considera ca cele doua saptamani de prelungire vor permite echipelor de experti, consultanti si avocati sa finalizeze detaliilor tehnice ale contractelor.

"Avem toata increderea ca vom finaliza elementele tehnice ale contractului in cel mai scurt timp posibil (...). In acelasi timp cu negocierile purtate cu AVAS, mentinem legatura cu managementul si sindicatul de la Avioane Craiova. Suntem gata sa incepem primul job training la Aero Vodochody pentru angajatii Avioane Craiova chiar saptamana aceasta", a declarat presedintele Aero Vodochody, Igor Hulak.

Acest a precizat ca Aero Vodochody va dezvolta mai departe portofoliul de productie aeronautica a companiei Avioane Craiova.

"Vrem sa dezvoltam in continuare si relatia pe care Avioane Craiova o are cu Ministerul Roman al Apararii. Avem, de asemenea, cooperari bine stabilite cu producatori aeronautici de success care ne vor ajuta sa ne atingem obiectivul nostru pe termen lung: construirea unui holding aerospatial pentru Europa Centrala si de Sud-Est, cu scopul intaririi pozitiei companiei pe piata de structuri aerospatiale, si al implicarii in proiecte interesante ca furnizori principali de sub-ansamble", a adaugat Igor Hulak.

Societatea Avioane Craiova (ACV) a fost infiintata in anul 1972, avand ca principal domeniu de activitate constructia si reparatia de aeronave si nave. ACV este unicul producator de aeronave de tip militar din sistemul industriei aeronautice romanesti si al avionului de scoala si antrenament IAR 99 SOIM, compatibil cu standardele NATO, destinat Fortelor Armate Romane.

Societatea poate desfasura activitati de intretinere si reparare autovehicule, constructii metalice si parti componente, lucrari de instalatii electrice, izolatii si protectie anticoroziva, activitati de proiectare, urbanizare si alte servicii tehnice, cercetare, dezvoltare si alte activitati.

Aero Vodochody a.s. Cehia este cel mai mare producator de avioane militare cu reactie de antrenament din lume. In ultimii 50 de ani, compania a produs peste 6.500 de avioane de constructie proprie, ceea ce reprezinta, in linii generale, doua treimi din productia mondiala din aceasta categorie. De-a lungul existentei sale, societatea a produs, in total, peste 11.000 de avioane, iar incepand cu anul 2000 si peste 150 de elicoptere Sikorsky S-76.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri