Premierul Tariceanu a declarat ca i-a cerut ministrului Transporturilor sa pregateasca masurile necesare pentru transformarea aeroportului Baneasa, astfel incat acesta sa deserveasca compania Romaero si sa preia avioanele mici, urmand ca zborurile low-cost sa fie preluate de aeroportul Otopeni.
"Aeroportul, in momentul de fata, dincolo de inconvenientele privind poluarea fonica, a devenit un real pericol pentru locuitorii din zona, pentru ca se afla in mijlocul orasului. Exista anumite reglementari de prudenta care fac ca aeroporturile sa fie amplasate in afara oraselor", a declarat Tariceanu.

Premierul a spus ca aeroportul Otopeni are capacitatea de a prelua zborurile low-cost, care aterizeaza in prezent de aeroportul Baneasa. Seful Executivului a adaugat ca, in plus, persoanele care sosesc cu zborurile low-cost si cele care le asteapta provoaca aglomerarea traficului rutier in zona, pentru ca isi parcheaza masinile pe DN1, in lipsa unor locuri de parcare amenajate.

Intrebat daca aeroportul Baneasa va fi inchis, premierul a afirmat ca autoritatile nu au aceasta intentie, dar a precizat ca este anormal sa existe un aeroport in mijlocul Capitalei.

"Eu nu pot sa va spun acest lucru, nu exista in acest moment o intentie conturata, dar parerea mea este ca, tinand cont de dezvoltarea urbanistica a Bucurestiului, nu va mai putea supravietui un aeroport in oras. Aratati-mi si mie un oras in Europa unde exista un aeroport in mijloc. Nu exista!", a spus Tariceanu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri