Paul Pacuraru a declarat ca inlocuitorul sau la Ministerul Muncii ar putea fi stabilit in cursul zilei de Biroul Politic al PNL si ca decizia ii apartine primului-ministru, pe care il va consilia in perioada suspendarii sale.
Intrebat daca a vorbit cu Tariceanu despre un inlocuitor, Pacuraru a afirmat ca decizia s-ar putea lua marti. "Exista un Birou Permanent dupa-amiaza, exista o decizie politica, nu exista vointa unilaterala a domniei sale (n.r Tariceanu), exista o consultare care probabil va avea loc", a spus Pacuraru, care a adaugat ca inlocuitorul sau va fi o persoana care are competente in domeniu.

Pacuraru a afirmat ca el si-a depus demisia in urma cu un an si jumatate, la inzbucnirea scandalului in care este implicat, dar ca premierul nu a vrut sa i-o accepte. "Mi-a solicitat sa duc mandatul la capat si mi-a refuzat demisia", a mai declarat acesta.

Prima parte a conferintei liberalului organizata dupa anuntarea suspendarii sale s-a referit la ceea ce a facut el ca ministru.

"Sunt foarte bucuros pentru ceea ce s-a intamplat in perioada mandatului in domeniul politicilor sociale", a spus el, care a calificat cresterea pensiilor drept cea mai mare realizarea a sa. O alta ar fi fost reorganizarea ministerului si cresterea salariului minim brut de la 390 la 540 de lei.

Paul Pacuraru a declarat ca spera ca suspendarea sa sa fie scurta si sa se intoarca repede la Ministerul Muncii.

"Saptamana trecuta mi s-a adus la cunostinta aceasta invinuire. Ma voi prezenta in fata organelor judiciare ori de cate ori este nevoie. Voi ajuta organele judiciare sa clarifice cat mai repede acest subiect. Dorinta mea este ca suspendarea sa fie cat mai scurta si sa pot sa continui activitatea si proiectele pe care le am in cadrul ministerului", a spus Paul Pacuraru.

Liberalul a acuzat ca decizia de suspendare este nedreapta si una evident politica. "Aceste dosar este unul politic", a spus Pacuraru.

Presedintele Traian Basescu l-a suspendat luni din functie pe ministrul muncii Paul Pacuraru, avand in vedere ca DNA a inceput urmarirea penala a acestuia, informeaza un comunicat al Administratiei Prezidentiale, remis NewsIn.

Senatul a decis pe 26 august ca Paul Pacuraru poate fi urmarit penal, avizand o cerere a DNA in acest sens.

Ministrul Muncii s-a prezentat la DNA, pe 19 septembrie, unde a fost chemat, potrivit unor surse judiciare, pentru a i se aduce la cunostinta in legatura cu dosarul in care procurorii il cerceteaza pentru luare de mita. Pacuraru a declarat ca, in dosarul lui care se afla la DNA, luarea de mita este "o infractiune conexa, nu directa", si are in spatele ei "zero lei si zero bani".

DNA a sesizat Senatul, pe 18 aprilie, pentru a cere inceperea urmarii penale in cazul ministrului Paul Pacuraru in conformitate cu prevederile art. 109 alin. 2 din Constitutia Romaniei si art. 12 si 19 din Legea 115/1999 privind raspunderea ministeriala, republicata si avand in vedere Decizia Curtii Constitutionale nr.270 din 10 martie 2008, potrivit DNA.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri