Bugetul alocat programului de construire a locuintelor s-ar putea dubla pana anul viitor, a declarat ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Borbely Laszlo.
"Acest fapt s-a discutat intr-o prima lectura la sedinta de guvern de saptamana trecuta, urmand ca o decizie finala sa fie luata in curand”, a spus ministrul, potrivit NewsIn.

Borbely a mai afirmat ca, incepand din 2009, locuintele ANL inchiriate de mai mult de cinci ani vor putea fi cumparate. "Cel putin 7.000 de tineri vor putea cumpara apartamente ANL. Chiar daca numai jumatate dintre ei vor decide sa-si achizitioneze apartamentul in care, momentan, stau cu chirie, peste 60 de milioane de euro vor ajunge in bugetul Ministerului. Acesti bani vor fi utilizati pentru construirea de noi blocuri ANL" a adaugat ministrul.

El considera ca sprijinirea tinerilor este prioritara, “obiectivul fiind oferirea de mai multe posibilitatii de achizitionare a unor apartamente la un pret cat mai scazut cu putinta”. Pe langa programul de subventionare a primei locuinte in valoare de 20%, va fi initiat un program de credit ipotecar, care va face posibil ca tinerii sa achizitioneze locuinte la preturi mai avantajoase.

Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintei a alocat in acest an, aproximativ 100 de milioane euro pentru construirea unor locuinte.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri