Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) a plasat obligatiuni de stat de tip benchmark pe cinci ani, in valoare de 220,7 milioane lei (circa 57,4 milioane euro), la care va plati un randament mediu anual de 13%, superior celui de la ultima licitatie de acest tip, potrivit Reuters.
Randamentul anual maxim acceptat de Finante la aceasta licitatie a fost tot de 13%, iar rata cuponului a fost de 8,25% pe an. Suma anuntata initial de MEF pentru licitatie era de 300 milioane lei.

Potrivit datelor Reuters, cererea de cumparare venita din partea bancilor, de 657,9 miliarde lei (171,2 milioane euro), a depasit de aproape trei ori suma atrasa de minister.

La sedinta din 6 noiembrie, MEF plasase obligatiuni de stat de tip benchmark pe cinci ani, in valoare de 190,82 milioane lei (circa 51,4 milioane euro), la care plateste un randament anual mediu de 12,65%.

Finantele au anuntat ca vor sa emita titluri de stat in valoare de 7 miliarde lei (circa 1,9 miliarde euro) in trimestrul IV din 2008, din care sa atraga 3,4 miliarde lei in luna decembrie.

MEF a vandut, miercuri, certificate de trezorerie cu discont, scadente dupa 3 luni, in urma carora a obtinut 590,86 milioane lei (154 milioane euro), cu un randament mediu de 14,23% pe an, atragand 59% din valoarea anuntata initial, de 1 miliard lei.

MEF si-a propus sa emita in 2008 titluri de stat in valoare totala de 12,7 miliarde lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri