Consiliul Superior al Comisariatului pentru Societatea Civila a depus la sectia de contencios administrativ si fiscal al Curtii de Apel Bucuresti, o contestatie prin care Guvernul Romaniei este chemat in judecata pentru ca a triplat taxa auto pe masinile second-hand.
Comisariatul pentru Societatea Civila (CSC) a facut contestatia in urma sesizarilor populatiei adresate acestei institutii. CSC considera ca noua taxa incalca Tratatul Comunitatii Economice Europene (CEE) si Constitutia Romaniei. "Triplarea taxei auto pentru autoturismele second-hand incalca articolul 95 din Tratatul CEE, care spune ca niciun stat nu poate aplica, pentru produsele din alte state membre, impozite si taxe mai mari decat cele care se aplica produselor nationale similare", a declarat Ioan Grigore Prodan, comisar general, sef al Consiliului Superior in cadrul CSC.

In plus, CSC considera ca, prin adoptarea noii taxe auto, Guvernul a incalcat acquisul comunitar, pentru ca valoarea taxa depaseste valoarea reziduala a autoturismelor second-hand. CSC a solicitat si un punct de vedere din partea Comisiei Europene. "Speram ca, prin actiunea in justitie, sa blocam aplicarea taxei", spune Prodan, citat de NewsIn.

Guvernul a decis miercuri, prin ordonanta de urgenta, triplarea taxei pentru autoturismele si autoutilitarele care nu au Euro 4 si care sunt inmatriculate pentru prima data pe teritoriul Romaniei si al altor state comunitare, incepand cu 15 decembrie.

Comisariatul pentru Societatea Civila (CSC) este o structura neguvernamentala care si-a inceput activitatea la data de 1 octombrie 2003. CSC are personalitate juridica si functioneaza, ca structura unica, pe principii asemanatoare institutiei Avocatului Poporului si are reprezentante teritoriale in toate judetele tarii si in strainatate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri