Proiectul bugetului de stat pe anul 2009 va fi dezbatut in cadrul unei sedinte de Guvern stabilita pentru astazi, care a fost pregatita, sambata, de o discutie informala la nivelul ministrilor.
Potrivit NewsIn, ministrii au avut o intalnire informala pentru a discuta despre proiectul de buget pe anul 2009. In cursul zilei de luni, este programata o sedinta de Guvern in cadrul careia se va dezbate noul proiect de buget, care urmeaza a fi trimis Parlamentului.

De altfel, surse parlamentare au estimat ca, dupa 15 ianuarie, proiectul de buget ar urma sa intre in analiza comisiilor de specialitate, astfel ca, in ultima saptamana din ianuarie, sa fie convocata o sesiune extraordinara pentru votarea bugetului pentru 2009.

Cabinetul Tariceanu a trimis, inaintea alegerilor din 30 noiembrie, un proiect de buget pentru a fi dezbatut de Parlament. Guvernul Boc isi va proiecta insa bugetul in functie de prioritatile programului propriu de guvernare. Noul ministru al Finantelor, Gheorghe Pogea, a declarat, la finalul saptamanii trecute, ca deficitul bugetului de stat se plaseaza, in prezent, la 3,67% din PIB si ar putea atinge 4% din PIB pana la finalul acestui an.

Eugen Radulescu, director in cadrul BNR, a afirmat miercuri, pentru The Money Channel, ca deficitul bugetar va ajunge in 2008 la 5% din PIB, tinta noului guvern de 1,7% din PIB pe 2009 fiind foarte greu de atins, dupa ce veniturile la buget vor scadea, iar cresterea economica ar putea stagna.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri