Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) solicita o pozitie comuna argumentata a Guvernului si BNR, "care sa explice lipsa de interes a autoritatilor romane in a purta discutii cu principalii finantatori internationali", precum UE sau FMI, se arata intr-un comunicat al asociatiei.
"AOAR cere public sa se adopte o pozitie argumentata, comuna Guvern-BNR, care sa explice lipsa de interes a autoritatilor romane in a purta discutii cu principalii finantatori internationali - UE, Banca Centrala Europeana, Banca Europeana de Investitii sau FMI, in scopul asigurarii unei posibile surse de finantare a unui program de relansare economica si de reindustrializare a Romaniei, conform angajamentelor asumate prin programul de guvernare", se mai precizeaza in comunicatul publicat de AOAR.

Asociatia mai cere Guvernului si Ministerului de Finante "sa stabileasca, prin constructia bugetara multianuala, lista obiectivelor de interes national sau regional ce nu pot fi finantate din fondurile publice, propunand mediului de afaceri preluarea prin concesiune a acestor lucrari".

In acelasi comunicat de presa, AOAR solicita Executivului "sa acorde o atentie prioritara mediului de afaceri, singurul care poate genera veniturile bugetare necesare bunei functionari institutionale si realizarii in conditii realiste a promisiunilor de natura sociala facute in campania electorala si incluse in programul de guvernare.

Totodata, asociatia atrage atentia asupra "fenomenului evident de restrangere a activitatii economice in toate sectoarele cu pondere importanta in formarea PIB-ului si a pericolului, care creste in fiecare zi, ca in lipsa adoptarii rapide a unor masuri adecvate, sa asistam la o reducere drastica si ireversibila pe termen scurt a cresterii economice in anul 2009".

Ministrul finantelor, Gheorghe Pogea, a declarat in mod repetat ca nu exclude nicio sursa de finantare pentru Romania in perioada urmatoare, fara a da insa detalii suplimentare. Spre finalul anului trecut, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a spus ca orientarea Romaniei catre surse mai ieftine de finantare, precum BEI sau BERD, ar fi oportuna.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri