Centrala Energotermica a municipiului Buzau foloseste ca sursa de incalzire gazele naturale si nu detine tehnologie alternativa de generare a agentului termic, insa reprezentantii Distrigaz Sud promit autoritatilor locale ca nu vor reduce presiunea catre CET Buzau.
Prefectul judetului Buzau, Gabriel Balaban, a convocat, miercuri dimineata, un comandament de urgenta pentru a se asigura ca populatia si institutiile racordate la sistemul centralizat nu vor resimti criza gazelor naturale. La sedinta au participat, pe langa reprezentantii Institutiei Prefectului, primarul municipiului Buzau, Constantin Boscodeala, conducerea Regiei Autonome Municipale si cea a Distrigaz Sud Buzau, potrivit NewsIn.

"Motivul principal pentru care reprezentantul Guvernului in teritoriu a luat decizia de a se intalni cu autoritatile sus-mentionate este faptul ca CET Buzau, unitatea care aprovizoneaza o mare parte din populatia municipiului resedinta de judet cu energie termica, foloseste exclusiv gaze naturale, fara posibilitatea de a apela la resurse energetice alternative", se arata intr-un comunicat de presa al Prefecturii Buzau.

Prefectul judetului a avut o convorbire cu directorul Distrigaz Sud Romania. Dupa ce s-a asigurat ca managementul Distrigaz Sud Romania cunoaste faptul ca alimentarea cu agent termic a majoritatii consumatorilor din municipiul Buzau este dependenta in procent de suta la suta de gazele naturale, prefectul Gabriel Balaban a cerut asigurari ca, in aceasta privinta, nu vor fi probleme in aceasta iarna, asigurari pe care le-a si primit de la directorul companiei mentionate, se continua in comunicat.

Centrala Energotermica a municipiului Buzau asigura agent termic unui numar de 21.500 de familii si principalelor unitati scolare si spitalicesti din oras.

"La Distrigaz Sud se stie ca Buzaul are o situatie speciala, pentru ca nu are alte surse de incalzire decat gazele naturale. Deocamdata, CET-ul functioneaza la parametri normali insa nu putem sti ce se va intampla in urmatoarele zile”, a declarat Miluca Neamtu, director economic al Regiei Autonome Municipale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri