Numarul locurilor de munca disponibile pana pe 23 ianuarie a sporit cu 1.763 fata de saptamana 6-15 ianuarie 2008, pana la 7.550, pe fondul unei cresteri a ofertelor pentru persoanele cu studii medii, a anuntat Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).
Cele mai multe dintre posturile disponibile pana pe 23 ianuarie sunt anuntate pentru municipiul Bucuresti - 1.029 si judetele Dolj - 584 si Hunedoara - 453, arata NewsIn.

In schimb, numeroase judete au anuntat putine slujbe libere, in contextul in care companiile sunt preocupate mai degraba sa reduca numarul de angajati, multe dintre ele concediind deja sute de persoane. Cele mai putine locuri de munca au fost inregistrate in Ilfov (20), Alba (22) si Galati (27).

Persoanele cu studii superioare au disponibile 419 locuri de munca, cele mai multe (167) fiind pentru ingineri. Asistentii medicali generalisti beneficiaza de 30 oferte, contabilii, de 20 slujbe, iar consultantii in management au la dispozitie 11 posturi.

Pentru studii medii si profesionale, ANOFM are inregistrate 7.131 de ocupatii, cele mai multe fiind pentru confectioneri-asamblori de articole din textile - 642, muncitori necalificati in industria confectiilor - 467, operatori confectioneri in industria de imbracaminte-tesaturi, tricotaje, materiale sintetice - 243, muncitori necalificati la ambalarea produselor solide si semisolide - 235, agenti de securitate - 234, muncitori necalificati la demolari de cladiri, zidarie, mozaic, gresie si parchet - 222.

Cele mai putine posturi inregistrate in evidentele ANOFM sunt pentru consilieri juridici - 10 posturi, auditori interni - 9, agenti fiscali - 8, manageri de proiect si padurari - 4, medic veterinar si farmacist - 3 locuri de munca.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri