Comenzile industriale noi din decembrie 2008 au scazut in Romania cu 9% fata de decembrie 2007, intr-un ritm mai putin pronuntat decat media Uniunii Europene, unde comenzile noi din industrie s-au comprimat cu 23,3%, a anuntat Eurostat.
Biroul european de statistica a publicat date de la 20 state membre pentru luna decembrie, comenzile industriale noi inregistrand in toate tarile scaderi fata de luna similara din 2007. Scaderi mai moderate au avut loc in Irlanda (-7,7%), Grecia (-8%) si Romania (-9%), potrivit Eurostat.

In noiembrie, Romania se clasase pe pozitia a treia in cadrul blocului comunitar, conform datelor revizuite, cu un avans al comenzilor noi de 2,8%, scrie NewsIn.

In decembrie 2008, cele mai mari scaderi au fost inregistrate in Ungaria - unde comenzile industriale noi s-au comprimat cu 37,2% -, Slovacia (-35%), Olanda (-31,1%) si Spania (-30,3%).

In UE, comenzile industriale noi s-au redus in decembrie 2008 cu 23,3% fata de aceeasi luna din 2007, iar in zona euro s-a inregistrat o scadere anuala de 22,3%.

Cele mai mari scaderi au fost inregistrate la comenzile pentru echipamente de transport - de 37% in UE, respectiv 35,1% in zona euro - si la produsele din metal - de 23,9% in UE si de 26,3% in zona euro.

Fata de luna anterioara, comenzile industriale noi au scazut in decembrie cu 6,4% in UE si cu 5,2% in zona euro. In Romania, comenzile industriale noi s-au redus cu 8,6% fata de luna precedenta, mai arata datele biroului european de statistica.

In decembrie, comenzile industriale noi au urcat fata de luna anterioara in Letonia, cu 5,8%, Grecia, cu 2,8%, Franta, cu 1,5%, si Spania, cu 0,9%.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri