Presedintele Uniunii Nationale a Patronatului Roman (UNPR), Petre Milut, a spus ca, in cazul in care se mentin actualele conditii economice, 25% dintre intreprinderile mici si mijlocii risca sa se inchida anul acesta.
Potrivit reprezentantului UNPR, pentru evitarea colapsului in sectorul IMM-urilor, Guvernul ar trebui sa ia niste masuri, precum deblocarea creditarii. De asemenea, presedintele organizatiei patronale a subliniat ca este necesar ca plata TVA a societatilor sa se produca la incasare, potrivit NewsIn.

O alta masura invocata de Milut ar fi scaderea accizelor la gaze, energie si combustibili. "In ultimile luni, calitatea gazelor a fost foarte slaba. De asemenea, avem cea mai scumpa benzina si motorina din Europa", a mentionat presedintele UNPR.
Acesta a adaugat ca, pentru stabilizarea situatiei in randul intreprinderilor mici si mijlocii, este nevoie de facilitarea obtinerii de credite garantate de stat.

O ultima masura indicata de reprezentantul UNPR consta in reglementarea de catre de stat, prin Consiliul Concurentei, a pretului materiei prime. "Nici cu materia prima nu stam mai bine. De pilda, intreprinzatorii din industria constructiilor au ajuns sa achizitioneze ciment din tari precum Bulgaria sau Turcia."

Milut a precizat ca, in Bulgaria, conditiile economice sunt mult mai bune, ceea ce l-a determinat sa-si deschida o societate in aceasta tara.

Marian Petre Milut a preluat in 1998 Prefab Bucuresti prin intermediul firmei Romerica International.
Uniunea Nationala a Patronatului Roman a organizat, luni, o conferinta de presa cu tema "Evolutia economica a IMM-urilor in perioada iulie 2008 - martie 2009".


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri