Un numar de 25 de salariati ai Ministerului Transporturilor si Infrastructurii (MTI) au primit preaviz in vederea desfiintarii posturilor pe care activau, iar din 4 mai vor fi someri, au declarat surse din minister.
"Cei 25 de salariati sunt din toate departamentele si au salarii mici, in conditiile in care in MTI se fac angajari de personal pe salarii de aproximativ 2.700 lei", au declarat surse din minister, citate de NewsIn.

Printre cei care vor ramane someri se numara zece soferi si o persoana cu pensie de handicap. Ei au primit deja preaviz conform articolului 65 din Legea 53/2003 din Codul Muncii, cu modificarile si completarile ulterioare, si articolul 5, aliniatul 4 din HG 76/2009 privind organizarea si functionarea MTI.

Potrivit surselor citate, salariatii ministeriului care in aproximativ trei luni vor implini varsta de pensionare au fost incadrati temporar pe posturi in care titularii se afla in concediu de ingrijire a copiilor.

La inceputul acestui an, Ministerul Transporturilor si Infrastructurii avea 545 de angajati. Conform organigramei, MTI va trebui sa ajunga la un numar de 499 angajati pana la sfarsitul anului.

Potrivit surselor citate, MTI este singurul minister care a apelat la disponibilizari pentru a reduce cheltuielile cu personalul, celelalte ministere reusind sa gaseasca solutii prin redirectionarea salariatilor catre alte directii si servicii.

Premierul Emil Boc a declarat la sfarsitul saptamanii trecute ca Executivul a decis sa mentina locurile de munca in sistemul bugetar, cu posibilitatea unor eventuale majorari salariale in 2009, in functie de evolutia economiei si de economiile bugetare, refuzand astfel varianta disponibilizarii a 5% din personal.

"Am ales aceasta solutie a mentinerii locurilor de munca. Aveam solutia sa dam afara 5% din personal, dar ar fi fost un procent foarte important de oameni care si-ar fi pierdut slujbele. Am ales sa mentinem locurile de munca si sa acordam cresteri salariale atat cat vom reusi sa facem economii anul acesta si in functie de cresterea pe care speram noi ca ne-o va oferi economia", a declarat Boc in urma vizitei de saptamana trecuta de la Pitesti.

Oficiali din cadrul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii au precizat ca nu se vor mai face angajari, in afara de o posibila angajare a personalului pe o perioada determinata, cum este cazul perioadei mandatului unui demnitar (n.r. consilieri care sunt angajati pe perioada determinata a mandatului demnitarului).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri