Ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur a anuntat ca pentru derularea programului Fermierul s-au propus 250 de milioane de euro, 90 la suta din aceasta suma va fi suportata de Sapard si restul vor fi investitii directe.

Programul se va derula pe trei masuri Sapard, cea mai mare suma, de aproximativ 4.500 de miliarde de lei va fi orientata catre investitii in exploatatii agricole.

Pentru investitiile directe care vor fi realizate prin programul Fermierul au fost prevazute 50 milioane de euro, acestea fiind cele care nu pot fi facute cu ajutorul programului Sapard si anume dotarea cu utilaje agricole si infiintarea laboratoarelor de produse ecologice.

Potrivit lui Gheorghe Flutur acest program va conduce la infiintarea a 6.000 de ferme zootehnice si vegetale, peste 500 unitati de servicii neagricole precum si a 570 de unitati de procesare lapte si carne.

Acest program va fi functional numai dupa aprobarea bugetului MAPDR, iar in prezent au fost prevazute 300 de miliarde lei in bugetul din 2005 pentru infiintarea de ferme zootehnice si vegetale prin fondul de investitii in agricultura.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri