Doar pentru 26 de companii din Ministerul Economiei a fost aprobat bugetul de venituri si cheltuieli (BVC), din peste 100 companii cate apartin de minister, a declarat secretarul de stat din minister, Tudor Serban
"Acest lucru s-a intamplat mai ales din cauza ca au fost probleme cu salariile. Iar pentru societatile carora nu li s-a aprobat BVC-ul, aceste au avut voie sa cheltuiasca numai 11% din bugetul pe o luna", a spus Tudor Serban, citat de NewsIn.

Potrivit lui Serban, din aceasta cauza, in prezent, exista un blocaj al cash-flow-ului, pe fondul crizei.

"Blocajul este evident, din cauza situatiei de recesiune. In afara de neaprobarea BVC-ului, o alta problema este faptul ca bancile sunt reticente in acordarea de imprumuturi pe termen lung, pentru investitii", a precizat Tudor Serban.

Secretarul de stat din minister a mai spus ca salariile angajatilor celor mai mai companii din minister vor creste in acest an cu un procent minor, cat sa acopere inflatia.

"Va exista o crestere minora la salariile angajatilor ale acelor companii care au facut profit anul trecut, cat sa acopere inflatia, la Transelectrica, Hidroelectrica, Romgaz, Transgaz, Electrica, Nuclearelectrica si posibil la cele trei complexuri energetice, Turceni, Rovinari si Craiova", a afirmat Tudor Serban.

Conventia si Conferinta Anuala Eurelectric 2009, are loc luni si marti in Bucuresti, cu tema "Piete de electricitate 2050: Inteligente, Integrate, Carbon-Neutre".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri