Executivul va lua toate masurile pentru stocarea unui volum de gaze echivalent cu intreaga capacitate de stocare a Romaniei, pentru a putea face fata unei eventuale crize a gazului generate de continuarea disputei dintre Rusia si Ucraina, a declarat ministrul Economiei, Adriean Videanu.
"Am facut o informare legat de ceea ce s-a discutat in Consiliul UE pe probleme de energie, si anume continuarea disputei dintre Rusia si Ucraina in momentul de fata, motiv pentru care va trebui sa gasim solutiile astfel incat Romania sa poata face fata unei eventuale crize a gazelor in perioada de iarna", a declarat Videanu, citat de NewsIn.

Ministrul a spus ca Executivul va lua toate masurile astfel incat sa fie stocat un volum de gaze echivalent cu intreaga capacitate de stocare pe care o are Romania - respectiv 3,015 miliarde de metri cubi. O alta masura va fi asiguarea unor stocuri "suficiente" de carbune si pacura.

Videanu a mai spus ca, in cadrul coalitiei, s-a discutat si despre blocajul financiar cu care se confrunta furnizorii de utilitati -respectiv Romgaz si furnizorii de electricitate - si s-a luat decizia ca in doua saptamani sa fie identificate solutii pentru rezolvarea problemei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri